Steun het goede doel

Stichting ALS Nederland is het officiële goede doel bij de USP Campus Run. Bij deze derde editie van de USP Campus Run zetten we ons in om geld op te halen voor onderzoek naar ALS. Jouw hulp is nodig! Lees hieronder hoe jij een bijdrage kunt leveren.

Wat is ALS

ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een dodelijke zenuw/spierziekte waarbij je spieren één voor één uitvallen. In Nederland leven zo’n 1.500 mensen met ALS, of de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500.

Meer lezen op als.nl

Onderzoek naar ALS

ALS is meedogenloos. Na de eerste symptomen leven mensen met ALS gemiddeld nog drie tot vijf jaar. Stichting ALS Nederland financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Daarnaast financieren we (onderzoeks-)projecten voor een betere kwaliteit van zorg en leven voor patiënten en hun naasten. Door recente technologische ontwikkelingen is de kans op een doorbraak dichterbij dan ooit. Wat nu nodig is, is veel meer geld. Geen tijd te verliezen. Daarom zetten we ons tijdens de USP Campus Run in om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS Nederland.

Ik wil doneren

Kom in actie en help mee om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek om ALS de wereld uit te helpen.

Bij de tweede stap van het inschrijven kun je een van de optionele bedragen kiezen of zelf een bedrag kiezen om jouw donatie te doen.

Heb je al een startbewijs gekocht maar geen donatie gedaan? Dat kan natuurlijk alsnog.

Doneren via inschrijving Doneren

Start een actie

Start een actie

Huidige deelnemers sponsoren

ACTIEPAGINA’S

Doneren Pagina aanmaken