Start- en finishlocatie

De start en finish vinden plaats bij Sportcentrum Olympos. Het terrein wordt omgetoverd tot gezellige evenementenlocatie met een podium, muziek en horeca. Na de finish is hier ook gezellige muziek en een drankje te vinden.
Adres: Uppsalalaan 3, Utrecht

Woon je in de buurt? Dan willen we je aanraden om te voet, op de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Het is mogelijk om de fiets te plaatsen in de fietsenstalling op het terrein van Olympos. Er is een bushalte op een paar minuten loopafstand te vinden, halte P+R Science Park, Utrecht. Ben je van plan om met de auto te komen? Parkeren kan in de parkeergarage P-Olympos, parkeren is hier gratis!

Tickets

Je hebt je e-ticket in de mail ontvangen, dit is een QR-code. Je vindt je mail terug door te zoeken op ‘Utrecht Science Park Campus Run 2023’ of naar ‘noreply@atleta.cc’. Via deze mail kom je in je online dashboard waar je de QR-code vindt. Zorg ervoor dat je je ticket(s) op je telefoon hebt staan of deze hebt geprint, zodat je deze kunt laten zien bij de start. Na het scannen van je ticket ontvang je het startnummer.

Startnummers ophalen Runnersworld Utrecht

Deelnemers kunnen op vrijdag 6 oktober al hun startnummer ophalen bij Runnersworld Utrecht van 13.00 tot 18.00 uur.

Daarnaast krijgen alle USP Campus Run deelnemers € 17,50 euro korting bij Runnersworld Utrecht op vertoning van het USP Campus Run ticket. Of tegen inlevering van je startnummer. De kortingsactie met Runnersworld Utrecht is geldig t/m 31 december 2023!
Adres: Herculesplein 245-247, Utrecht (Stadion Galgenwaard)

Lukt het niet om vrijdag 6 oktober al jouw startnummer op te halen? Geen zorgen, je kunt jouw startnummer ook ophalen op de dag zelf bij de informatiebalie bij Sportcentrum Olympos.
*De Runnersworld kortingsactie is van toepassing op artikelen vanaf €100,- en niet geldig in combinatie met andere kortingen en acties.

Kleedruimtes

Het is niet mogelijk om te douchen na afloop, maar er zijn wel kleedruimtes beschikbaar (heren en dames gescheiden). Hier kun je voor én na het sporten terecht om van outfit te wisselen. Eventuele bagage kun je voor de start afgeven bij het daarvoor ingerichte afgiftepunt.

Garderobe

Er is een bewaakte garderobe aanwezig waar je je spullen veilig kan achterlaten. Bij de ingang krijg je een nummertje, hiervan plak je de kleine op je startnummer en de grote op je tas. Bij de uitgang zal hier weer op gecontroleerd worden. 

Medische hulp

Indien jij of een mede loper onderweg medische spoedhulp nodig heeft, bel dan 112. Heb je niet-dringende medische hulp nodig? Bel dan naar 030-8774491. Er komt dan een EHBO’er jouw kant op.

Achterop het startnummer staat een medisch paspoort die je voor je gaat lopen in moet vullen. Hierop vind je ook het telefoonnummer om de organisatie te bereiken. 

Waterpost

Onderweg is er voor de hardlopers van de 10 km lopers een waterpost ingericht. Hier ben je vrij om een bekertje water of Powerbar sportdrank te pakken. Zo blijf je tijdens het sporten gehydrateerd. Een paar meter verderop staan er vuilnisbakken klaar waar je de beker in kunt deponeren.

Highlights

Het parcours brengt je langs en door een aantal geweldige highlights van het Utrecht Science Park, deze vind je hieronder:

 • Olympos Sportcentrum
 • Hubrecht Institute
 • Cambridgebar
 • Botanische tuinen
 • Diergeneeskunde (buitenterrein)
 • Studenten Huisvesting
 • Ketelhuis
 • U-OV Tram
 • U-OV Bus
 • The Basket Utrecht
 • Wilhelmina Kinderziekenhuis 

Programma

10:30 uur: Opening balies voor inchecken, bagage afgifte
10:30 uur: Mini-college Prof. Maarten van Bottenburg (gratis)
11:30 uur: Start van de 1 KM Kidsrun
12:00 uur: Start van de 10 kilometer run
12:45 uur: Start van de 5 kilometer run
11:30 – 15:00 uur: Muziek en vermaak op het finishplein
15:00 uur: Einde programma en sluiting bagage afgifte

Fotografie

Tijdens de Utrecht Science Park Campus Run wordt er gefotografeerd. Deze beelden kunnen door de organisatie worden gebruikt op de social media pagina’s (Facebook, Instagram), websites en in de mailings van de evenementen van Central Events. Wil je bezwaar maken tegen een foto die online staat? Stuur dan een mailtje naar info@uspcampusrun.nl. We halen de foto dan zo spoedig mogelijk offline.

Mini-college Maarten van Bottenburg

Voorafgaand aan de Kidsrun kan er in het kader van het Weekend van de Wetenschap (gratis) worden deelgenomen aan een mini-college over sporten. Sportwetenschapper Maarten van Bottenburg wil graag weten wat sport bijzonder maakt, wat sport voor ons betekent en of er problemen in de sport zijn die we kunnen oplossen. In dit mini-college vertelt hij over de betekenis van sport voor je gezondheid. Er zijn steeds meer mensen die weinig bewegen, is dat erg? Moet je gaan sporten omdat het gezond is? En is sport altijd gezond? Ben je benieuwd naar de antwoorden op deze vragen? Kom dan naar dit mini-college en doe daarna mee aan de Kidsrun!

Het mini-college zal niet bij Olympos zijn maar bij Collegezaal Atlas, Victor J. Koningsbergergebouw!!

Parcours

Alle routes zullen in het geel uitgepijld zijn! Met grote splitsingsborden worden de verschillende richtingen per route worden aangegeven. Er zijn verkeersregelaars actief, maar die sluiten de wegen niet af!! Volg de instructies van de verkeersreglaars dus op, als zij je vragen om ergens te stoppen en houd je aan de normale verkeersregels. Kijk goed uit naar obstakels (zoals paaltjes en drempels), oversteekplaatsen en mede weggebruikers. Deelname geschiedt op eigen risico en verantwoording.