Steun het goede doel!

Op het Utrecht Science Park werken kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en bedrijven intensief samen om nieuwe oplossingen te vinden voor een langer en gezonder leven. Het is ook de thuisbasis van het Prinses Máxima Centrum. In het Prinses Máxima Centrum is alle hoog complexe zorg en research van de kinderoncologie geconcentreerd. Met als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Deelnemers van de Utrecht Science Park Campus Run kunnen tijdens hun inschrijving een vrije donatie doen aan het Prinses Máxima Centrum.

Dit jaar dragen we met de opbrengsten bij aan het project Verblijf & Activiteiten dat valt onder Quality of Life. Dit project draagt bij aan het verblijf in een ouder/kind-kamer waarbij ouders bij hun kind in het ziekenhuis kunnen verblijven om steun te bieden. Dit wordt niet vergoed door de verzekeraars, vandaar dat het Princes Maxima Centrum daarin bijspringt met uw gift. Daarnaast ondersteunen ze activiteiten, evenementen en vieringen om het verblijf van ieder kind zo “prettig” mogelijk te maken en hen wat afleiding te bieden van wat ze ondergaan.

Wil je extra geld ophalen? Start dan je eigen (sportieve) actie op Maximaalinactie.nl en laat je sponsoren door familie en vrienden!

Doneer!

Over het Prinses Máxima Centrum

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie is in mei 2018 geopend en behandelt vanaf dat moment alle kinderen met kanker uit heel Nederland en heeft als missie: Ieder kind met kanker genezen met optimale kwaliteit van leven. In Nederland wordt jaarlijks bij ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker gesteld en op dit moment overlijdt nog steeds 1 op de 4 kinderen aan deze vreselijke ziekte. Daarnaast heeft 75% van de kinderen die genezen, later in hun leven last van minimaal één late gezondheidsklacht als gevolg van de behandeling. Daarom hebben kinderen met kanker uiterst gespecialiseerde zorg nodig met behulp van de nieuwste technieken, waar zij hun leven lang profijt van zullen hebben. En dat is wat het Prinses Máxima Centrum biedt. Door de bundeling van kennis en expertise van kinderoncologische zorg én research krijgt elk kind met kanker de beste behandeling op maat en nog belangrijker: een verhoogde kans op overleving. Help ook mee en draag direct bij aan de missie van het Prinses Máxima Centrum.